Benodigdheden tijdens het snowboarden

snowboards

Wanneer je bezig bent met de voorbereidingen voor wintersport en je bent van plant te gaan snowboarden, dan is het ook handig als je een snowboard mee neemt of er eentje gaat huren, als je op de bestemming aankomt. Als je al wat meer ervaring hebt met snowboarden of met het gaan op wintersport, dan weet je al wel wat je mee zou moeten nemen. Maar ben je nog niet zo vaak geweest of is het je eerste keer, dan is het altijd fijn, als je een beetje weet wat je kan verwachten en wat je mee moet nemen tijdens de reis naar de sneeuw.

Tas inpakken

Voordat je de auto, trein of bus instapt om onderweg te gaan naar de bergen vol met sneeuw, is het handig als je wat spullen meeneemt, voor op de bestemming. Denk bijvoorbeeld aan snowboard bindingen. Deze zijn onmisbaar tijdens het snowboarden, omdat dit het onderdeel is waar je met je voeten in staat en vast blijft zitten aan het board. Daarnaast is het niet bepaald warm in de sneeuw en is het een goed idee, om allerlei thermokleding mee te nemen en aan te doen tijdens de rit in de sneeuw. Ook is een helm goed om op te hebben voor de veiligheid en draag een ski jas, -broek en – bril. Het enige verschil met skikleding en snowboardkleding is, dat snowboarders vaak wijdere kleding dragen.

Op bestemming

Eenmaal je tas ingepakt en op bestemming aangekomen? Dan is het nu tijd om naar je slaapplek te gaan en je outfit aan te trekken. Als je zelf geen board hebt om te gebruiken, dan worden er meestal wel snowboards en snowboard schoenen verhuurd, dus maak je daar maar geen zorgen over. Het enige waar jij je nu zorgen om hoeft te maken is, dat je op je board blijft staan en om gewoon plezier te hebben met je vrienden of familie in de sneeuw.