Grootste provincie van Nederland

Gelderland

De grootste provincie van Nederland is Gelderland, volop bossen, leuke steden en heide kenmerken de regio. De Hoge Veluwe het nationaal park is de belangrijkste bezienswaardigheid van de provincie. Maar er zijn ook voldoende leuke steden die je kunt bezoeken, Arnhem en Nijmegen zijn twee mooie steden om naartoe te gaan. Misschien kun je op de Veluwe wel een hert spotten als je van de natuur houdt, of lekker fietsen langs de Waal of Rijn. In de regio kun je er eigenlijk voor alles terecht, of je nu van mooie natuur houdt of je houdt van lekker winkelen in de stad. 

Meer dan voldoende vakantieparken

In Gelderland hoef je niet lang te zoeken naar een vakantiepark, dat de regio populair is kun je zien aan de vele parken die er in de omgeving zijn. De Veluwe kun je wel kenmerken als het mooiste natuurgebied van Nederland, je kunt er uren wandelen en van de prachtige omgeving genieten. Rivierenland is ook een populaire bestemming voor veel mensen, maar ook de Achterhoek heeft verschillende mooie natuur om van te genieten. Hier heb je ongekende mogelijkheden om te fietsen en te wandelen, veel mensen vinden dit ook een van de mooiste gebieden. Het toerisme moet er nog op gang komen, daarom is deze regio ook zo aantrekkelijk.

Gelderland

Veelzijdige stad

Arnhem is een veelzijdige stad, in de oorlog is er veel verloren gegaan. Tegenwoordig is de stad een leuke combinatie van oude en nieuwe gebouwen, vele winkeltjes, terrasjes en restaurants kun je vinden in het centrum. Een bezoekje aan het Nederlands Openluchtmuseum mag niet ontbreken, leuk om te zien hoe vroeger de boeren, vissers en ambachtslieden leefden. Maar ook om lekker even te winkelen is Arnhem een goede stad, de Ketelstraat is een van de bekendste straten van de stad. Ga naar het Sonsbeekpark om een luchtje te scheppen, dit is een van de mooiste parken die Nederland kent.